AKTUALITÁSOK
MEGJELENTEK A LEGÚJABB PÁLYÁZATOK
2 új vállalkozásfejlesztési pályázat jelent meg! Bővebb információ
Áprilisban kezdünk - GINOP pályázati menetrend
Böngésszen a 2015-ös GINOP pályázati kiírások között!  Bővebb információ
VÁLLALKOZÓI FÓRUM KÉPEK
SZÉCHENYI KÁRTYA-PROGRAM
HÍRLEVÉL
Név:
E-mail:

Módosultak a beruházási támogatások feltételei

2011. március 18.

A napokban jelent meg és lépett hatályba az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló támogatások igénybevételeinek általános szabályairól szóló rendelet módosítása. A változások leginkább a beruházási támogatást kapott gazdálkodókat érintik.

A módosítás alapján a beruházási támogatásoknál vis maior bejelentés mellett a megvalósítási határidőt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal legfeljebb egy évvel meghosszabbíthatja.

Azok az MVH ügyfelek, akiknek a támogatási határozatuk 2011. március 4-e után emelkedik jogerőre, a megvalósítási határidőn belül a támogatási határozattal jóváhagyott elszámolható kiadások összegének legalább 80 %-át kötelesek teljesíteni. Az érintett gazdálkodók - gépberuházások kivételével - kötelesek a támogatási határozat kézhezvételétől számított 24 hónapon belül legalább a támogatási döntéssel jóváhagyott összeg 50 %-ával elszámolni.

Gépberuházások esetén a támogatási határozat kézhezvételétől számított legfeljebb 24 hónapon belül kötelesek teljesíteni a jóváhagyott elszámolható kiadások összegének legalább 80 %-át.

Építési beruházások esetében ezentúl 10 %-ról 20 %-ra emelkedik az adott támogatási határozat adott építési tételei vonatkozásában engedélyezhető munkanemek közötti belső költségátcsoportosítás mértéke.

A rendeletmódosítás hatályba lépését követően benyújtott kifizetési kérelmeknél a támogatási kérelem benyújtási időszak első napján hatályos Építési Normagyűjteményt kell alkalmazni. Amennyiben ez az Építési Normagyűjtemény nem tartalmazza az adott építési tételt, akkor az első olyan, a támogatási kérelem benyújtására nyitva álló időszakot követően hatályos Építési Normagyűjteményt kell figyelembe venni, amelyben az építési tétel szerepel. Engedélyköteles beruházások esetében a 200 000 eurónak megfelelő forintösszeg feletti támogatási igény esetében már a támogatási kérelemhez kell csatolni a jogerős építési engedély és a kiviteli tervdokumentáció hiteles másolatát. Az átváltáshoz használandó árfolyam a támogatási kérelem benyújtási évének január 1-jén érvényes, Európai Központi Bank által közzétett hivatalos középárfolyama.

Forrás: mvh.gov.hu
ELÉRHETŐSÉG: MB PROJECT CONSULTING   |   9900 Körmend, Kossuth L. u. 3.   |   Mobil: +36 (30) 298-9533   |   Tel./Fax: +36 (94) 814-723   |   E-mail: info@mbproject.hu
HÍREK BEMUTATKOZÁS SZOLGÁLTATÁSOK AKTUÁLIS PÁLYÁZATOK REFERENCIÁK ELÉRHETŐSÉGEK
Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Ajánlás emailben | Szerzői jogok
Copyright © 2009. MB Project Consulting. Minden jog fenntartva.
www.ysolutions.hu