AKTUALITÁSOK
MEGJELENTEK A LEGÚJABB PÁLYÁZATOK
2 új vállalkozásfejlesztési pályázat jelent meg! Bővebb információ
Áprilisban kezdünk - GINOP pályázati menetrend
Böngésszen a 2015-ös GINOP pályázati kiírások között!  Bővebb információ
VÁLLALKOZÓI FÓRUM KÉPEK
SZÉCHENYI KÁRTYA-PROGRAM
HÍRLEVÉL
Név:
E-mail:

Tőkeiránytű - új szolgáltatás az NFÜ honlapján a vállalkozásoknak

2010. június 02.

„Tőkeiránytű” néven új információs rendszer érhető el a mai naptól az NFÜ honlapján. Az innovatív adatbázis segítségével bármely vállalkozás megtalálhatja a számára legmegfelelőbb innovációs környezetet, ipari parkot, logisztikai központot vagy inkubátorházat (összefoglaló néven gazdasági komplexumot) Magyarországon belüli tevékenységének továbbfejlesztése céljából.

A Tőkeiránytű azon gazdasági komplexumokat mutatja be, amelyek vállalkozásfejlesztési, foglalkoztatási, vagy képzési projektekre a Nemzeti Fejlesztési Terv, vagy az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében támogatásban részesültek. A támogatások bemutatásán túl a felületen kereshető és szelektálható formában megtalálhatóak a helyi gazdasági komplexumok főbb jellemzői, valamint a regionális, megyei, kistérségi és települési szintű befektetési környezetre vonatkozó gazdasági, elérhetőségi és foglalkoztatási információk. Ezek térkép segítségével és tematikusan is kereshetőek.

Ezáltal a gazdasági termelő tevékenységüket elkezdő, vagy bővítő hazai, illetve külföldi vállalatok széles körű információhoz juthatnak az uniós fejlesztésekkel rendelkező gazdasági komplexumokról. Az oldal használata egyrészt megkönnyíti a fejlesztéseket tervező, új befektetést fontolgató vállalkozások döntéshozatalát azzal, hogy részletesen bemutatja a helyi, a befektetések szűkebb környezetére vonatkozó társadalmi, gazdasági, földrajzi jellemzőket. Az adatbázis alkalmazása másrészt lehetővé teszi, hogy a gazdasági komplexumok megjelenítsék azon speciális jellemzőiket, amellyel vonzóvá tehetik önmagukat más vállalkozások számára is.

A Tőkeiránytű túlmutat a cégek számára ideális működési környezet felkutatásában. Egyben partnerkeresésre is alkalmas, hisz az egyes gazdasági központokba beletelepült cégek tevékenységén keresztül lehet következtetni egy-egy adott ipari, termelő tevékenységek koncentrációjára is.

A Tőkeiránytűben az információk a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak, valamint az érintett gazdasági komplexumok adatszolgáltatásra jogosult tagjai által aláírt Adatvédelmi nyilatkozat és hozzájárulás alapján szerepelnek. Az adatok rendszeresen frissülnek, hogy folyamatosan, aktuális információkat nyújtsanak a felhasználóknak.

Az oldal működésével és tartalmával kapcsolatos észrevételeiket hozzászólásokat a következő e-mail címre várják: tokeiranytu@umpont.hu. A tervek szerint az oldal a jövőben angol és német nyelven is elérhetővé válik. Az adatbázis megtekinthető a www.tokeiranytu.nfu.hu oldalon.

Forrás: nfu.hu
ELÉRHETŐSÉG: MB PROJECT CONSULTING   |   9900 Körmend, Kossuth L. u. 3.   |   Mobil: +36 (30) 298-9533   |   Tel./Fax: +36 (94) 814-723   |   E-mail: info@mbproject.hu
HÍREK BEMUTATKOZÁS SZOLGÁLTATÁSOK AKTUÁLIS PÁLYÁZATOK REFERENCIÁK ELÉRHETŐSÉGEK
Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Ajánlás emailben | Szerzői jogok
Copyright © 2009. MB Project Consulting. Minden jog fenntartva.
www.ysolutions.hu